Chehel Sotoun


0522300019 Chehel Sotoun
En fantastiskt finknuten matta med pigga vattenstrålar som leker i solskenet. Ett mästerverk av Haghighi där mosaiken i taket är utsökt avbildad och temat med spegelbilder som har gett palatset sitt namn, ”Chehel Sotoun” (betyder ”40 kolonner” om än det endast finns 20 på paviljongen ) kan beskådas i såväl bassängerna som det reflekterande taket och ger verket såväl lekfullhet som betydelse. En spännande och vilsam tavla att gå på upptäcksfärd i.

Chehel Sotoun är en palatspaviljong, i kortänden av en lång bassäng vid Shah Abbas II palats i Isfahan (Iran). Den här mattan avbildar vyn över parken och bassängen från palatset.

Tillverkningsteknik: Handknuten
Ursprungsområde: Iran
Lugg: Ull
Varp: Bomull

Mehdi Khan Safdarzadeh Haghighi är en av de mest kända, och erkända, mattknytarna från Isfahan. Han var verksam för omkring 100 år sedan, men hans arv har förvaltats av söner och sonsöner. Mattor från Haghighis ateljé smyckar många palats och museer runt om i världen och användandet av högkvalitativt material garanterar också att mattornas värde stiger med deras ålder.

Ytterligare bilder

Storlekar och priser...
91x116 - Kr - € Lägg till i kundvagn...


Välj färg/variation
0522300019 Chehel Sotoun