The Appearance of Messiah
Seyyed Aabolhassan ‎Mousavi Sirat etablerade sig redan på 1960-talet som en av de främsta, om inte den främste, mönsterknytaren och mattdesignern i Iran. Hans överlägsna teknik vad gällde att knyta ansikten och kunna ge dessa personliga och individuella uttryck är än i dag oöverträffad. Hans ateljé, Mousavi Carpet House, producerar fortfarande högklassiga arbeten där man bland andra kan nämna mattor som ”The Last Day of ‎Pompeij” , ”Louis the Sixteenths Wedding” , ”1001 Nights” and ”The Last ‎Dinner of Jesus Christ”.
Originalarbeten av Mousavi är mycket eftertraktade och betingar höga priser.


05660000028 The Appearance of Messiah
En makalös matta signerad av den store Mousavi. Med sin oöverträffade förmåga att avbilda ansikten och kroppar med realistisk livfullhet och en enorm detaljrikedom blir mattan inte endast en samling människor, utan enskilda individer med en ålder, en personlighet, en historia… Knuttätheten är mycket hög och silkesdetaljerna ger mattan lyster och djup. En bård med omväxlande liggande och stående kameler ramar in tavlan upp- och nedtill och är knuten direkt i relief.

Knuten och signerad i Teheran efter revolutionen.

Att den unge, nakne mannen som stiger ur vattnet fick förses med byxor när tavlan skickades till oss, är en rolig liten detalj.

Motivet till den här mattan är taget från den kända målningen ”The Appearance of Christ”, utförd av den ryske konstnären Aleksandr Andrejevitj Ivanov (1806-1858). Köptes av tsar Alexander II och placerades i det statliga museet i Moskva.

Tillverkningsteknik: Handknuten
Ursprungsområde: Teheran, Iran
Lugg: Ull, med inslag av silke
Varp: Bomull

Ytterligare bilder

Storlekar och priser...
167x228 - Kr - € Lägg till i kundvagn...


Välj färg/variation
05660000028 The Appearance of Messiah